Noutăți

08.09.2021

Celulita - cauzele formării sale și modurile eficiente de a o elimina?

Fiecare femeie visează la o piele bine îngrijită, hidratată, fermă și catifelată. În plus față de nutriția echilibrată, activitatea fizică, trebuie să avem în vedere îngrijirea adecvată și sistematică a pielii afectate de celulită...

Product Image

Fiecare femeie visează la o piele bine îngrijită, hidratată, fermă și catifelată. În plus față de nutriția echilibrată, activitatea fizică, trebuie să avem în vedere îngrijirea adecvată și sistematică a pielii afectate de celulită. Aceasta nu este doar o oportunitate de a lucra corpul ci și de a vă relaxa și de a vă acorda timp.

Din punct de vedere medical, celulita reprezintă o distribuire inegală a țesutului adipos, care apare împreună cu modificările edematoase și fibroase din țesutul subcutanat. Această problemă afectează aproximativ 85% dintre femeile cu vârsta peste 20 de ani, însă, deși mult mai puțin frecvent, poate apărea și la bărbați și copii. Aceasta apare de obicei după adolescență, adesea se înrăutățește în timpul sarcinii, menopauzei și în dezechilibrele hormonale. În mod colocvial denumită „coajă de portocală”, aceasta se manifestă printr-o suprafață inegală și cutată a pielii: pe coapse, șolduri, fese, abdomen și chiar pe brațe - poate apărea oriunde există un exces de țesut gras.

Cauzele apariției celulitei

Pot exista multe motive pentru formarea celulitei, adesea factorii care contribuie la apariția „cojii de portocală” se suprapun, contribuind la intensificarea simptomelor și tranziția celulitei la următoarele etape și grade de avansare. Cele mai comune cauze ale celulitei includ:

- lipsa activității fizice și un stil de viață sedentar;

- modificări de greutate;

- dietă neadecvată - alimente procesate cu cantități mari de sare și zahăr;

- dezechilibre hormonale (estrogeni în exces);

- probleme de circulație;

- purtarea de îmbrăcăminte prea strânsă care cauzează presiune asupra țesuturilor;

- predispoziție genetică;

- defecte de postură.

Cum luptăm cu celulita?

Primul pas pentru a scăpa de celulită este să începem un regim alimentar sănătos prin dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. Reduceți alimentele procesate cu conținut mare de sare care ajută la reținerea apei în corp (celulită acvatică). În plus, trebuie să limitați zahărul consumat sub formă de dulciuri și fructe, care adesea conțin cantități uriașe de zaharuri simple, excesul cărora este convertit în grăsimi în ficat. De asemenea, trebuie să rețineți să beți cantitatea potrivită de apă, care grăbește metabolismul și hidratează celulele și, în mod paradoxal, vă permite să scăpați de apa în exces din corp.

Activitatea fizică este la fel de importantă ca un regim de viață sănătos. Dacă aveți un stil de viață sedentar, limitați-vă timpul liber petrecut într-un fotoliu confortabil în fața televizorului. Înlocuiți-l cu o activitate fizică: plimbare, bicicletă, fitness sau piscină.

Modelarea corpului, în afară de exercițiu, va fi susținută și de îngrijirea de acasă. Peelingurile realizate periodic, masajele folosind aparate de masaj adecvate și aplicarea de produse cosmetice pot face multe în lupta împotriva celulitei antipatice. Este important ca preparatele folosite în îngrijire să aibă ingredientele potrivite pentru a reduce numărul de celule adipoase - adipocitele din piele. Glaucina dovedită în literatură că reduce volumul celulelor adipoase, funcționează extraordinar în această privință.

Mai mult, din compoziția loțiunilor nu trebuie să lipsească ingredientele care îmbunătățesc microcirculația pielii, precum extractul de guarana, cafeină sau extractul de arbore Muira Puama, care energizează și oxigenează adițional corpul.

Câteva săptămâni de exercițiu diligent, masaje și aplicarea de loțiuni anti-celulitice, toate aceste elemente vor îmbunătăți vizibil starea pielii și vor scade vizibilitatea nedoritei „coji de portocală”, prin urmare, nu ezitați și îngrijiți-vă corpul chiar de astăzi!

Abonează-te la newsletter