Noutăți

08.09.2021

Ce cauzează apariția mătreții?

Există multe mituri despre cauzele și simptomele mătreții. În acest articol, vom dezbate aceste mituri și vă vom sfătui despre modul în care puteți scăpa de mătreață pentru totdeauna.Mătreața este o afecțiune ce include divizarea...

Product Image

Există multe mituri despre cauzele și simptomele mătreții. În acest articol, vom dezbate aceste mituri și vă vom sfătui despre modul în care puteți scăpa de mătreață pentru totdeauna.

Mătreața este o afecțiune ce include divizarea excesivă a celulelor epidermei, ceea ce rezultă în decojirea fină sub formă de fulgi a stratului cornos. Aceasta poate apărea pe piele uscată și seboreică. Una dintre cauzele mătreții este dezechilibrarea pH-ului pielii și în consecință multiplicarea de fungi pe scalp. 

Acest tip de afecțiune este foarte des întâlnită, o consecință a îngrijirii neadecvate a scalpului: utilizarea frecventă a produselor cosmetice de coafare și colorare, șamponul ales greșit, clătirea insuficientă a șampoanelor și balsamurilor, supraîncălzirea scalpului cu uscătoare de păr, ondulatoare electrice de păr sau apă prea fierbinte în timpul spălării.

Mătreața poate fi cauzată și de statul în camere uscate, încălzite excesiv. Simptomele acesteia pot fi intensificate de stres și de un regim alimentar nepotrivit. Rolul hormonilor masculini în formarea mătreții este de asemenea luat în considerare, prin stimularea activității glandelor sebacee, aceștia pot duce la dezvoltarea de mătreață uleioasă.

Rețineți!

Un număr de afecțiuni ale scalpului este de asemenea asociat cu modificările asociate mătreții (psoriazis, dermatită seboreică, lichen plan, tinea capitis). Dacă aveți îndoieli cu privire la sursa problemei, se recomandă să mergeți la un dermatolog pentru sfaturi.

Cum puteți elimina mătreța rapid?

Primul pas în eliminarea mătreții este să răspundeți la întrebarea: ce cauzează mătreața? 

Dacă avem scalp uleios, iar straturile apărute pe pielea sunt galbene, trebuie aplicat imediat un șampon anti-mătreață - acesta conține substanțe exfoliante, precum și substanțe ce limitează multiplicarea fungilor și bacteriilor pe scalp. Datorită acestei acțiuni, acesta va elimina rapid și eficient epiderma keratinizată în exces și va reface microflora potrivită a scalpului.

Cu toate acestea, dacă scalpul este uscat, dacă am stat recent în camere uscate, supraîncălzite sau am folosit în exces uscătorul de păr/placa, trebuie să ne gândim mai întâi la hidratarea scalpului. Prin urmare, în plus față de utilizarea unui șampon anti-mătreață, după spălarea capului, folosiți un produs hidratant masat pe scalp care nu necesită clătire, de ex.: o fiolă. 

De asemenea, aveți în vedere dacă mătreața este o consecință a îngrijirii nepotrivite a scalpului, schimbați obiceiurile proaste, începeți un regim alimentar sănătos și odihniți-vă.

Cum alegeți eficient un produs anti-mătreață?

Preparatul anti-mătreață trebuie să conțină în principal:

ingrediente ce limitează dezvoltarea bacteriilor și fungilor (ex.: timol, pirocton olamina),

o substanță exfoliantă care vă permite să îndepărtați rapid epiderma cu calus

ingrediente hidratante (ex.: glicerină, betaină),

ingrediente care calmează iritațiile (ex.: extract de sunătoare, extract de salvie),

substanțe care refac pH-ul adecvat și microflora adecvată de pe scalp (ex.: ulei din arbore de ceai, ulei de coriandru)

Cum preveniți apariția mătreții?

Baza prevenirii apariției mătreții este îngrijirea adecvată a scalpului, adică frecvența potrivită de spălare a scalpului, adaptată la tipul de piele și un șampon adecvat nevoilor pielii. Spălarea frecventă poate duce la dezechilibrarea pH-ului pielii și uscarea acesteia, rareori poate duce și la acumularea de sebum și multiplicarea microorganismelor. Un șampon ales greșit poate duce la o dezechilibrare a pH-ului pielii, uscare excesivă sau piele uleioasă, ducând la apariția mătreții.

SFAT

Pentru a preveni apariția mătreața, evitați utilizarea frecventă a produselor cosmetice de coafare (lacuri, spume, geluri), evitați uscarea părului cu un uscător de păr, supraîncălzirea pielii cu o placă de păr și statul în camere foarte uscate.

Dermacosmeticele de înaltă calitate folosite pentru spălarea și îngrijirea scalpului au un rol special în prevenirea mătreții și nu vor permite pH-ului să fie dezechilibrat, bacteriile din microflora pielii nu se vor multiplica și vor asigura o hidratare optimă a pielii.

Mai jos, vă recomandăm produsele din marca Seboradin, o marcă ce s-a specializat timp de 43 de ani în crearea de produse cosmetice pentru îngrijirea scalpului și părului, iar tratamentul Seboradin anti-mătreață elimină până la 100% din semnele vizibile ale mătreții, fapt confirmat prin teste realizate de un laborator specializat independent de cercetare.

Abonează-te la newsletter